Translate

viernes, noviembre 04, 2011

SUBTERRÀNIES. Sobreviure entre dues Barcelones



Si voleu viure i reviure a la pròpia pell el que van suportar els ciutadans de la Barcelona assetjada pel foc aeri i marítim, durant la Guerra Civil, no podeu deixar d'anar al REGUGI 307, i assistir a:

SUBTERRÀNIES. Sobreviure entre dues Barcelones

Espectacle programat dins la Mostra de Teatre de Creadores Escèniques,  del Projecte Vaca: NOVEMBRE VACA'11.

La creació de Subterràes ha anat a càrrec de Montse Alcoverro, Itziar Castro, Mamen Conte, i Carme Poll.
Les intèrprets són: Montse Alcoverro, Carme Poll i Itziar Castro. 
Música en directe: Ester Umbert i Carolina Pereira.
Producció: Projecte Vaca - ANDRONACultura - Amb el suport de MUHBA · Museu d'Història de Barcelona.

TOTS ELS DISSABTES DE NOVEMBRE A LES 20H I DIUMENGES DE NOVEMBRE A LES 19H.
MUHBA - Refugi 307 / Nou de la Rambla 169.
Català i Castellà.
10€ taquilla / 8€ atrapalo.com
6€ TR3S C / 5€ associacions
*Grups reduïts de 15 persones.
Imprescindible fer reserva al telèfon: 695186421

Itziar Castro









Una magnífica encarnació, per part de les actrius, d'unes dones atrapades enmig d'un abans i un desprès en la història. Vides, somnis i esperances truncats. Unes representants anònimes de la lluita per la llibertat, de la força d'esperit per a no deixar-se abatre i per damunt de tot la capacitat de rebel·lar-se contra l'opressor i el manllevador d'aquestes llibertats individuals i col·lectives, el dret a viure, a viure amb il·lusió.
No perdem la memòria perquè ningú no ens la torni a prendre.

El fil conductor històric és a càrrec de Mamen Conte, qui ens endinsa en els fets quotidians del viure i sobreviure diari, dins i fora dels refugis antiaeris. Quan es disparaven les sirenes la vida s'interrompia, però havia de ser en ordre...

No deixeu passar una ocasió com aquesta per reviure una part de la nostra història que tampoc està tan lluny de nosaltres. No hem d'oblidar.



                                                     
Montse Alcoverro
Carme Poll


SUBTERRÀNIES. Sobreviure entre dues Barcelones, 
Una visita guiada teatralitzada al refugi antiaeri 307 del Poble Sec (c/ Nou de la Rambla 169) durant tots els caps de setmana de novembre (dissabtes a les 20h i diumenges a les 19h). Un projecte que vol retre homenatge a totes les persones que van lluitar durant la guerra civil espanyola per la democràcia i les llibertats, i molt especialment a totes les dones i nens que van viure la guerra a la ciutat de Barcelona, construïnt una rereguarda, emblema de solidaritat col·lectiva i ressistència pacífica. El format consixteix en una visita guiada amb la guia oficial del MUHBA – Museu d’Història de Barcelona i ANDRONAcultura www.andronacultura.com Mamen Conte, que explicarà els fets històrics d’aquella època, que s’ampliaran amb la presència de diferents personatges, una mare, una jove i una nena, interpretats per Montse Alcoverro, Carme Poll i Itziar Castro, que ens explicaran altres fets viscuts durant la guerra. Aquesta visita itinerant per tot el refugi inclourà també música en directe i un vídeomuntatge amb entrevistes a diverses dones que vàren viure aquells anys de barbàrie en primera persona.
Per tal de poder assistir a la visita cal fer reserva al telèfon 695186421 ja que els grups son reduïts.







Projecte VACA


Fotografia de capçalera:  Robert Capa.
Fotografies Actrius: Imma Manresa.

Refugi 307. 2.11.11

2 comentarios:

Vicent Llémena i Jambet dijo...

Res mai no serà igual que aquella guerra en la que el meu pare hi va estar i lluitar, el meu inconscient guarda records amagats en els racons més foscos que he heretat de mon pare, però tot i que no podrem mai saber el que va patir eixa gent sabrem o ens farem una idea del que suposa que el nostre univers s'enfonse de colp per a què mai més es torne a produir.

Vicent

Unknown dijo...

És el nostre deure i obligació mantenir la memòria com a homenatge a ells, que ho van passar, i perqupe si podem, no torni a succeiïr. una molt gran abraçada Vicent!