Translate

martes, noviembre 01, 2011

NOVEMBRE VACA'11. Nota de premsa de la 11a Mostra de Teatre de l'Associació de Creadores Escèniques. Projecte VACA.


NOTA DE PREMSA



  NOVEMBRE  VACA’11_
I tot i les retallades, ja en portem 11!


La fusió de les diferents arts és un signe de la cultura contemporània. I així ho demostra un any més l’associació de creadores escèniques Projecte VACA amb una nova edició del NOVEMBRE VACA’11. La mostra es realitzarà entre el 5 i el 30 de novembre. El teatre, el clown, el vídeo i les visites guiades teatralitzades es donen cita a l’Espai Bonnemaison, al Cafè de les Delicíes, a Freedonia, a Inusual Project, al Refugi antiaeri 307 diferents llocs on “les vaques” convoquen al públic per gaudir d’aquests productes que neixen de la creació multidisciplinar i el mestissatge artístic. Fent d’aquesta mostra un punt de referència per fer una trobada annual entre les “vaques” (creadores escèniques professionals en actiu del panorama teatral català) i el públic. Enguany les “vaques” van a l’escorxador! Ja que posarem les peülles al teatre de l’Escorxador de Lleida.

La mostra s’inaugura d’una manera diferent a la resta d’edicions, aquest any s’ha triat el projecte SUBTERRÀNIES. Sobreviure entre dues Barcelones

una visita guiada teatralitzada al refugi antiaeri 307 del Poble Sec (c/ Nou de la Rambla 169) durant tots els caps de setmana de novembre (dissabtes a les 20h i diumenges a les 19h). Un projecte que vol retre homenatge a totes les persones que van lluitar durant la guerra civil espanyola per la democràcia i les llibertats, i molt especialment a totes les dones i nens que  van viure la guerra a la ciutat de Barcelona, construïnt una rereguarda, emblema de solidaritat col·lectiva i ressistència pacífica. El format consixteix en una visita guiada amb la guia oficial del MUHBA – Museu d’Història de Barcelona i ANDRONAcultura www.andronacultura.com Mamen Conte, que explicarà els fets històrics d’aquella època, que s’ampliaran amb la presència de diferents personatges, una mare, una jove i una nena, interpretats per Montse Alcoverro, Carme Poll i Itziar Castro, que ens explicaran altres fets viscuts durant la guerra. Aquesta visita itinerant per tot el refugi inclourà també música en directe i un vídeomuntatge amb entrevistes a diverses dones que vàren viure aquells anys de barbàrie en primera persona.
Per tal de poder assistir a la visita cal fer reserva al telèfon 695186421 ja que els grups son reduïts.  

Aquest any continuem apostant pel teatre social amb
MI PARCE que tindrà lloc el divendres 25 de novembre a les 20h a “La Cuina” de l’Espai Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7), un monóleg escrit per l’autora colombiana Patricia Ariza creadora del Teatro de la Candelaria de Colombia, i que anirà a càrrec de Carolina Torres. Aquest espectacle vol fer una reflexió sobre la violència dels barris problemàtics de Colombia on els “parceros” (sicaris) i el nacortràfic son a l’ordre del dia. Al finalitzar l’espectacle hi haurà un col·loqui.

El clown segueix sent una eina de trasnformació que ens ajuda a mostrar el poder de la dona tractant temes d’actualitat des de l’humor PALLASSES POWER: LA INDIGNACIÓN 
esdevindrà una vetllada desclowntrolada dirigida per la gran pallassa Virginia Imaz que s’ha endinsat en l’essència de cada dona que ha realitzat el seu laboratori de creació durant 3 mesos per treure la “pallassa” que totes portem dintre! Divendres 18 a les 20h ens desclowntrolarem al Freedonia (c/ Lleialtat, 6). Per una altra banda el CABARET DE LES IMPOSSIBLES 
ens mostrarà el divendres 11 de novembre a les 20h a “La Sala” de l’Espai Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7) la DONA del segle XXI, les domadores del temps i les equilibristes de les mil obligacions Maite Ojer, Núria Caballol i Esther Cardona amb direcció col·lectiva del Projecte VACA ens posaran un somriure als llabis amb el “més difícil encara”!.

15 anys amb el mateix personatge donen per molt, i és per això que Cecilia Bellorín vol celebrar amb el públic aquesta efemèride del seu personatge MELANINA BROWN amb l’espectalce autobiogràfic de teatre musical COSAS DE NEGROS, OR BLACK IS BEAUTIFUL
que amb les seves anècdotes, poemes i cançons compartirà les vicisituts de les seves vivències com actriu “de color”, negra o afrodescendent… (¡elija usted el término!). Dimecres 23 de novembre a les 21h a Inusual Project (c/ de la Paloma, 5).

A vegades ens han dit “endogàmiques” per aquest motiu hem creat ¿Y ESA VACA QUE HIZO?


Amb el passi de diverses vídeprojeccions volem compartir amb el públic altres projectes professionals. Perquè fora del Projecte VACA també pasturem els nostres talents polifacètics. Tots els dilluns de novembre a les 20h acompanyades d’un cafè us esperem al Cafè de les Delicíes (rambla del raval, 47). Entrada lliure!.

L’any passat es va presentar dins de la programació del festival TEMPORADA ALTA a Girona, l’espectacle La Veu Secreta dels Ocells amb producció de Projecte VACA. Aquest any marxem de les terres de la tramuntana a les terres de ponent per tancar el NOVEMBRE VACA’11 amb la proposta més col·lectiva i festiva dels últims anys, el tan celebrat VACABARET
un seguit d’sketchs d’uns 10min de duració on diferents “vaques” cantaran, ballaran, interpretaran, es mostraran… en diferents formats com la música, el teatre, la dansa, el vídeo, clown…  Dimecres 30 de novembre a les 20h al teatre de l’Escorxador (c/ Lluís Companys, 20) a Lleida.






Al NOVEMBREPOSA’T VACA! i recorda PARITAT = CRITERI CULTURAL




Responsable de Premsa Itziar Castro


Ciutat i Oci

Més informació sobre Projecte Vaca

4 comentarios:

Vicent Llémena i Jambet dijo...

Certament el vostre país està molt viu culturalment, ja m'agradaria a mi que el meu hi estiguera igual, de totes les maneres encara tenim Internet que ens permet d'acostar-nos una mica.

Una forta abraçada a tots els del projecte VACA i a tu Isabel i a tots els teus.

Unknown dijo...

vicent, què passa a València amb el teatre? Ja m'explicaràs...pTons!!!

Vicent Llémena i Jambet dijo...

Doncs que l'antic Circuït Teatral Valencià que portava Teatres de la Generalitat Valenciana s'ha retallat de tal manera que es pot dir que ara és inexistent, és també inexistent l'ajut a companyies valencianes o en la nostra llengua i s'ho han de fer per elles mateixes i què et puc dir, doncs que l'any vinent hi haurà encara més retallades, es te previst un 30% més dels pressupostos.
En fi que al final no acabaran amb ell perquè això és impossible, però faran que molta gent deixe d'anar-hi.

Un fort petó

Vicent

Unknown dijo...

Quin desastre Vicent, quin desastre. Sort que si alguna cosa no es pot matar és l'Art!!! Hem de seguir endavant, costi el que costi i peti qui peti!!! Molts, molts petons Vicent!!!