Translate

jueves, febrero 09, 2012

XI Mostra de Teatre de Vilanova i la Geltrú

XI Mostra de Teatre de Vilanova i la Geltrú
El Teatre Principal acollirà del 12 de febrer al 6 de maig una nova edició del certamen.

Del 12 de febrer al 6 de maig tindrà lloc al Teatre Principal de la nostra ciutat la XI Mostra de Teatre d'enguany. En total seran sis les companyies, totes elles vilanovines, que hi prendran part.

A diferència d'altres edicions, enguany la Mostra no s'ha concentrat en unes setmanes sinó que es durà a terme al llarg de 4 mesos. 

Els principals objectius de la XI Mostra de Teatre són, entre d'altres, facilitar als creadors locals les eines necessàries per fer possibles les seves produccions. Així mateix, la iniciativa vol establir una plataforma de suport a l'exhibició, difusió i promoció de les produccions de les companyies de teatre en l'àmbit no professional de Vilanova i la Geltrú, a la ciutat . D'altra banda, també pretén esdevenir un espai d'interrelació en l'àmbit de les arts escèniques, des de la vessant amateur, per als participants de la Mostra. En aquest sentit, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba, ha destacat que "el teatre amateur és una eina molt important per a una ciutat perquè no només apropa aquesta art escènica a la ciutadania, sinó que, a més a més, és un espai de xarxa social on hi participen activament persones de totes les edats". 

El certamen vol garantir, a la vegada, l'estabilitat de les produccions dels grups de teatre amateur de la ciutat i la seva activitat anual i promoure el coneixement i reconeixement d'aquests creadors locals. En aquest sentit, a la presentació pública de la Mostra hi han assistit representants de les companyies Rossegall GT, Escotilló GT, Compex, CIA Esbarjo, CIA Flow - Teatrals.com i KathArsis TheAtre, que són les que configuren l'extensa programació d'enguany. 

La cartellera d'aquesta XI Mostra de Teatre és la següent: 

O PRIMER SÓN LES SARDANES de Nicasi Camps 
Direcció d'Àngels Peix 
Diumenge 12 de febrer, a les 18 h 
COMPEX 

LLUNY DE NUUK de Pere Riera 
Direcció de Josep Manuel Farràs 
Dissabte 3 de març, a les 22 h 
ROSSEGALL G.T. 

CARNAVAL de Jordi Galceran 
Direcció de Josep Candela 
Dissabte 17 de març, a les 22 h 
ESCOTILLÓ G.T. 

Direcció de Lluís Piñol 
Diumenge 25 de març, a les 18 h 
CIA. ESBARJO 

LAS FLORES PINTADAS 
Guió i direcció de Geòrgia Ribera 
Dissabte 14 d'abril, a les 22 h 
CIA. FLOW - TEATRALS.COM 

EL MALENTÈS d'Albert Camus 
Direcció d'Isabel Laso 
Diumenge 6 de maig, a les 18 h 
KATHARSIS TEATRE 


La venda d'entrades es farà els dissabtes, a partir de l'11 de febrer, de 17 a 20 h, a taquilles de Teatre Principal, o bé el mateix dia de la funció, una hora abans de l'inici de l'espectacle. El preu de l'entrada és de 5€. La recaptació es destinaran a les companyies per tal d'ajudar-les a fer front a les despeses de producció de cada espectacle.

Les notícies de la Mostra a:






1 comentario:

Vicent Llémena i Jambet dijo...

Ací a València crec que estan fent unes retallades en cultura que ens afecten a tots els que vivim d'ella, jo com acomodador no tinc la meua faena segura i l'antic circuït teatral valencià en el que la llengua del nostre poble era respectada i fomentada està a hores d'ara trencat, ja només queda una decena part del que va ser en diners i treball, m'alegre que allà a Vilanova i la Geltrú, o a Catalunya encara s'hi dediquen diners, treball i talent.