Translate

miércoles, diciembre 05, 2012

En suport a les mobilitzacions en defensa de l'escola catalana.......[Artículo 27]

Em considero una persona pacífica i gens bel·ligerant. Però el senyor ministre està tenint la capacitat de treure'm de polleguera. Considero inadmissible els fets que s'estan produint. No hi ha arguments que assisteixin a la raó quan algú sense potestat decideix cometre ingerències contra la voluntat ciutadana, en el seu conjunt majoritari.
Tot funcionava molt bé fins ara. I em sembla molt malament que no es preocupin abans per contrarestar l'atur juvenil, que per a vergonya del país sencer ja va més amunt del 50%.
La meva llengua materna és el castellà, i no l'abandonaré mai. I em sento ben orgullosa de parlar i escriure les dues de la meva terra, Castellà i Català. A banda d’altres. La majoria d'estudiants de la meva generació va sortir de la Bàsica amb el Graduat i sense saber res de Català. Els meus fills en canvi, escriuen meticulosament bé en les dues llengües, a banda d'altres què han après.
Tanmateix, quan al fracàs escolar, és un altre tema preocupant que, existir existeix. Perquè no es preocupen abans de solucionar-lo. I després, quan tinguin tot això solucionat ja en parlaríem de llengües vehículars. Que a mi em sembla, que no representen cap mena de problema, ja que són una realitat, i les realitats no es poden matar ni eliminar. Què no ho han après vostès encara això, senyors?

Tot seguit penjo el comunicat de l'AELC a tal efecte:


L'AELC dóna suport a les mobilitzacions en defensa de l'escola catalana

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana mostra un rotund desacord amb l'avantprojecte de LOMCE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa), promogut pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Aquest projecte de llei suposa una agressió clara i directa contra el conjunt de la llengua catalana i el seu ensenyament i transmissió, un fet que ha comportat el rebuig unànime de la comunitat educativa i de les entitats vinculades a la llengua. A les Illes aquest esborrany intensifica l'atac a la immersió lingüística que ja va presentar el conseller Rafel Bosch; al País Valencià empitjora encara més el decret de plurilingüisme aprovat pel govern valencià i publicat en el DOCV en ple mes d’agost, i al Principat atempta clarament contra el model d'immersió lingüística, en la línia de les sentències del Tribunal Suprem.
L'AELC dóna el seu suport a les iniciatives i mobilitzacions per a defensar i reforçar el model d'escola amb llengua i continguts en català, i demana una clara i rotunda resposta de les institucions, la comunitat educativa i la societat en general per a frenar l'aprovació d'aquest esborrany de llei.
Recollida de signatures:
Concentracions:
     Castelló
15 de desembre, 18h, Pl. de la Independència (la Farola). Convoca: Castelló per la Llengua (80 anys de les Normes de Castelló).
     Barcelona
10 de desembre, 2/4 de 7, Pl. Sant Jaume. Convoca: Som Escola.
13 de desembre, 18h, Pl. Universitat. Convoca: Marc Unitari de la Comunitat Educativa.
     València
13 de desembre, 18h, des de Sant Agustí fins a la Plaça de la Mare de Déu. Convoca: Plataforma per l’Ensenyament Públic.
Comunicats:


3 comentarios:

Vicent Llémena i Jambet dijo...

Jo seré molt breu Isabel:

Què passaria si un castellà perguera el seu àmbit lingüístic?

Per evitar que cap ciutadà del món el perga estan els drets històrics de cada poble.

Vicent

Unknown dijo...

Així és Vicent...No em pensava jo que en aquestes èpoques i edat veuría la màquina d'aixafar la llibertat tan afilada...

Vicent Llémena i Jambet dijo...

Cos i ànima, a Déu el que és de Déu i al Cèsar el que és del Cèsar.

T'he escrit ací perquè em va semblar allò més discret, dins de la gàvia de vidre que suposa la xarxa.

Una abraçada de germà.

Vicent