Translate

martes, marzo 27, 2012

Manifest del Dia Mundial del Teatre per John Malkovich._(LA BUTACA)_

Manifest del Dia Mundial del Teatre. Per,
John Malkovich


Manifest que es llegeix a tots els teatres del món.
Per John Malkovich.


"L'Institut Internacional del Teatre-ITI de la UNESCO m'ha honrat amb la seva petició de realitzar aquest missatge en la commemoració del 50 aniversari del Dia Mundial del Teatre. Vaig a dirigir aquestes breus consideracions als meus companys del teatre, els meus pares i camarades.
Que el vostre treball sigui convincent i original. Que
sigui profund, commovedor, reflexiu i únic. Que ens ajudi a reflectir la qüestió del que significa ser humà i que aquest reflex sigui guiat pel cor, la sinceritat, el candor i la gràcia. Que supereu l'adversitat, la censura, la pobresa i el nihilisme, cosa a la qual, certament, molts de vosaltres estareu obligats a afrontar. Que sigueu beneïts amb el talent i el rigor necessaris per ensenyar-nos com batega el cor humà en tota la seva complexitat, així com amb la humilitat i curiositat necessàries per fer-ne l'obra de la vostra vida. I que sigui el millor de vosaltres - ja que serà el millor de vosaltres, i tot i així, es donarà només en els moments més singulars i breus - el que aconsegueixi emmarcar aquesta que és la pregunta més
bàsica de totes: "Com vivim? "Bona Sort!."


Més articles a la Butaca.... El Mercader de Venècia

















1 comentario:

Vicent Llémena i Jambet dijo...

Sobretot desig per viure i sentir, el teatre s'ha de sentir, des de l'espectador fins a l'actor, i de ben segur que vosaltres ho sentiu.
El cartell del malentès us ha quedat d'allò més original, i mirant tots al cel com preguntant: _Per què?
I és que el llengutge no ho abasta tot Isabel, que trist seria si així fora.

Una abraçada a tu i a la família i també a la del teatre.

Vicent